Tack Gode Gud för Facebook!?

Här följer ett samtal på nätet som aldrig skulle ägt rum utan Facebook. Människor som annars inte skulle mötts. Få personer som involverats, men fler som sett och gillat. Hen kan förfasas över mycket som sägs. Vad har vi för ansvar att påverka inriktningen av umgänget på internet? Ju fler som är beredda till samtal ju större möjligheter. Ju fler möten, desto större möjligheter till förståelse.

 

Thomas Franzén Älskar Du Jesus? Min vän Yahya fick frågan av en frireligiös kvinna som missionerade på stan. Ja jag älskar Jesus svarade Yahya! Sedan fick hon lära sig att de abrahamitiska religionerna har en gemensam grund och att de har en gemensam gud som är kärleksfull.
En vacker bild av att KBT-terapi kan fungera för att bota islamofobi!

Yahya  Kvinnan och jag pratade dessutom ca 50 min och vi hade en bra dialog. När vi lämnade varandra så hade vi båda berikat varandra med kunskap.

Emil Den blinde visar den lame vägen? (sagt av en övertygad atheist)

Thomas Franzén Jag är inte religiös men jag är inte ateist. Jag kan inte se någon poäng att definiera något som jag inte tror finns och därefter missionera mot det särskilt som de flesta ateister råkar ut för att de som är religiösa inte vill infoga sig i det gudsbegrepp som ateisten slagit fast. Jag tycker det är bättre att prata om hur vi kan bygga samhället så att det ger individer utrymme att finna sin identitet och tro.

Yahya Intressant Emil hur du förlamar religiösa människor på grund av att de TROR. Men du TROR inte på det du inte ser, är du blind då?

Thomas Franzén Allvarligt, Emil, jag tror att bristande förståelse, nyfikenhet på religion utgör en anledning till främlingsfientlighet och rasism! Det är vår viktigaste uppgift att kämpa för öppenhet.

Thomas Franzén Jag råkade ta bort din kommentar. Det var inte mrningen. Det var ett fint uttryck. Du är välkommen till baka. God natt!

Emil Det gör inget. Jag ville bara be de båda parterna om ursäkt för mina olämpliga ord härovan och uttrycka min sympati för att de funnit varandra i insikten att deras respektive tro hade samma ursprung i Gamla Testamentet.

Yahya  Det finns en mening med att vi alla tänker olika. Tänk om alla var Ateister eller muslimer, vad skulle vara meningen med den underbara, fri vilja, som människan har fått.